Baghete cu ierburi

De catre   iunie 2, 2013
1 vote

weekend iunie 013weekend iunie 008 weekend iunie 003 weekend iunie 004

Pentru ca a fost weekend ne-am delectat cu o reteta de baghete cu ierburi uscate,care se fac foarte simplu si rapid in casa si care pot fi savurate alaturi de o mancarica buna.Reteta am vazut-o la Paprika TV in emisiunea unei fete Lorraine si mi s-a parut usoara si mai mult curiozitatea m-a impins sa o incerc si eu. Am folosit: 450 gr faina 650 o lingurita de sare 1 plic drojdie uscata 250 ml apa Am amestecat toate ingredientele si am framantat cam 5 minute aluatul,s-a format o bila pe care eu am impartit-o in 20 parti egale (se poate si mai putin daca vreti baghete mai mari),o parte din ele le-am facut simple si o parte impletite. Pentru cele impletite,am rulat aluatul sub forma de baton si apoi am crestat pe mijloc (nu chiar de sus ,ci putin mai jos) si apoi am impletit cele 2 bucati de aluat. Dupa ce am format baghetele le-am pus pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO,am pus peste ele o folie alimentara stropita in prealabil cu ulei (pentru ca baghetele sa nu se lipeasca de folie) si le-am lasat 20 min la dospit intr-un loc cald,apoi dupa ce s-au umflat atat cat imi doream eu (se pot lasa si mai mult dar eu ,ma grabeam) le-am uns cu ulei de masline si apoi le-am ornat cu ierburi uscate si sare mare inainte de a le da la  la cuptorul in prealabil incins pentru 15-20 minute…pana s-au rumenit. Simplu si de efect, merita sa incercati si voi…. 🙂 Pofta mare!

weekend iunie 013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *