Desert cu migdale prajite si ciocolata

De catre   octombrie 19, 2014

Imi place foarte tare sa improvizez deserturi cu ce am la indemana prin casa si atunci cand ideea din mintea mea pare realizabila si cu gust, atunci ajunge repede dintr-un simplu gand la realitate.

Asa a aparut si ideea acestui Desert cu migdale prajite si ciocolata, pe care mi l-am imaginat cu ce aveam la indemana, iar migdalele prajite pot spune ca sunt vedeta preparatului pentru ca au o aroma deosebita pe care nu as inlocui-o cu nimic.

Am folosit pentru 2 prajituri/checuri:

10 oua

10 linguri zahar

10 linguri ulei

11 linguri faina

1 pliculet praf de copt

150 gr ciocolata

150 gr fulgi de migdale

esenta vanilie

Migdalele le-am prajit putin intr-o tigaie fara ulei, la foc mic pana cand s-au rumenit usor, ciocolata am taiat-o bucatele mici.

Am separat galbenusurile de albusuri, albusul l-am batut spuma cu un praf de sare, cand spuma a fost batuta bine am adaugat peste ea 10 linguri de zahar si am mai mixat pana cand zaharul s-a topit.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, adaugat treptat ca si la o maioneza, am adaugat apoi esenta de vanilie si am incorporat usor galbenusurile cu uleiul peste spuma de albus, amestecand usor cu o spatula.

Odata omogenizat amestecul de galbenusuri cu albusuri, am adaugat pe rand cele 11 linguri de faina si praful de copt, amestecand usor dupa fiecare lingura, am adaugat migdalele prajite si am omogenizat bine totul.

Am pus aluatul astfel obtinut in 2 tavi de chec, cate un strat de aluat, apoi ciocolata maruntita, iarasi aluat si deasupra ciocolata.

Am dat tavile la cuptor pana cand s-au copt frumos si au trecut testul cu scobitoarea, le-am scos si le-am lasat la racit inainte de a le taia.

Simplu si gustos!

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.