Cheesecake cu pere, ricotta, smochine si cardamon

De catre   septembrie 28, 2014

Daca e weekend trebuie sa continuam seria cheesecake-urilor, asa ca m-am gandit ca pentru astazi sa incerc cu pere deoarece nu am mai facut si eram curioasa ce aroma pot da perele in combinatie cu ricotta. Asa a aparut in portofoliul meu Cheesecake cu pere, ricotta, smochine si cardamon.

Ca sa nu fie atat de simplu, am adaugat si cateva seminte de cardamon si 4 smochine, dar rezultatul este unul imbucurator.

Am folosit pentru blat:

250 gr biscuiti

120 grunt

Pentru crema:

5 pere

4 smochine

2 linguri zahar

500 gr branza ricotta

400 ml frisca lichida

6 foi gelatina

5 pastai cardamon

esenta vanilie

Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.

Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la frigider sa se intareasca untul.

Am curatat de coaja 4 pere si le-am taiat in bucati neregulate, le-am pus intr-o craticioara, am adaugat semintele de la 5 pastai de cardamon, 3 smochine taiate bucati mici si am pus toate fructele la foc mic, fara zahar deoarece perele erau foarte dulci si zemoase.

Le-am lasat aproximativ 10 minute pana cand s-au inmuiat putin, apoi le-am dat deoparte sa se raceasca.

Am pus branza ricotta intr-un castron impreuna cu 2 linguri de zahar, esenta de vanilie si gelatina inmuiata inainte in apa rece si apoi dizolvata in 30 ml lapte fierbinte.

Frisca am batut-o bine cu mixerul, am amestecat-o apoi cu  ricotta. Dupa ce fructele s-au racit, le-am maruntit bine cu blenderul pana cand s-a format o pasta, o parte din frisca cu ricotta am adaugat-o peste pasta de fructe si o parte am lasat-o asa, adaugand in ea cubulete mici din cea de-a 5-a para.

Am pus peste blatul de biscuiti amestecul de ricotta cu pasta de fructe, deasupra am pus amestecul de ricotta, frisca si cubulete de para si am ornat prajitura cu felii de smochine, apoi am dat-o aproximativ 3 ore la frigider pentru a se intari.

O minunatie de prajitura pe care va recomand sa o incercati.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.