Porc marinat in lapte cu nucsoara si ardei iute

De catre   septembrie 28, 2014

V-am mai spus cred, ca pieptul de porc este printre carnurile mele preferate, are o savoare pe care nu o regasesc in alte bucati de carne, asa ca am inceput sa creez tot felul de retete si combinatii cu piept de porc sperand sa ajung la reteta suprema. Deocamdata, Porc marinat in lapte cu nucsoara si ardei iute.

Am folosit:

7-8 felii piept porc cu os

lapte

sos soia

5 spices

Paste Barilla

smantana

nucsoara

ardei iute

busuioc

usturoi

Am pus cu o zi inainte pieptul de porc la marinat in sos soia, lapte si 1 lingurita condiment 5 spices, l-am bagat la frigider si in ziua in care l-am pregatit inainte de a-l baga la cuptor, l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.

L-am asezat apoi intr-o tava cu tot cu marinata in care a stat si l-am dat la cuptor la foc mic pentru 30 minute si mai apoi dupa ce s-a patruns bine, am marit flacara pentru ca bucatile de carne sa se rumeneasca frumos.
Ca si garnitura am ales sa fac paste cu smanatana, busuioc, usturoi, ardei iute si nucsoara.

Am fiert pastele cu 1 minut mai putin decat indicatiile de pe ambalaj,.

Intr-o tigaie am pus 1 catel de usturoi tocat marunt, ardeiul iute tocat marunt, am ras o jumatate de nucsoara, am adaugat putin ulei de masline si am lasat usturoiul sa se incalzeasca putin in ulei pentru a-si elibera aromele.

Aveti grija sa nu il ardeti ca nu mai este bun, devine amar si nu este nici sanatos.

Dupa ce pastele au fiert am oprit focul, am scurs bine pastele de apa, le-am pus in tigaie peste usturoi si ardeiul iute, am pus apoi peste ele 400 ml smantana lichida, putina branza afumata rasa pentru a ingrosa sosul, iar la final dupa ce am stins focul, am mai ras putina nucsoara si am presarat cateva frunze de busuioc proaspat din ghiveciul propriu.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.