Porc cu legume si orez salbatic

De catre   iulie 5, 2014

Pentru pranzul de astazi am ales un preparat usor as zice eu, dar nu numai usor de mancat ci si de obtinut, Porc cu legume si orez salbatic.

M-am gandit atat la mine (deja e cam cald afara pentru statul langa aragaz) dar si la cei care se inspira din retetele mele, sa le ofer o varianta gustoasa dar rapida de a prepara un pranz.

Am folosit:

350-400 gr pulpa de porc cubulete

sos de peste

otet de orez

5 spices

2 cepe verzi

1 lingurita pasta de creveti

1 lingurita pasta verde de curry

1/2 lingurita pasta curry rosu, picant

2 morcovi

muguri de bambus

2 cuisoare

1 lingurita tarhon uscat

1 lingura miere

esenta de vanilie

Garnitura:

Orez salbatic amestecat cu orez basmati

5 cuisoare

1 steluta de anason

Carnea de porc o avem deja taiata cubulete, am pus peste ea sos de peste, otet de orez si 5 spices si am lasat-o la marinat pana cand m-am intors din piata.

Morcovii i-am taiat bastonase, bambusul la fel, o ceapa verde am taiat-o marunt si cealalta am taiat-o rondele.

Am pregatit dinainte toate ingredientele in asa fel incat atunci cand incep prepararea mancarii sa le am pe toate pregatite si totul sa mearga foarte repede.

Intr-un wok, am pus ulei de floarea soarelui, ceapa verde taiata marunt, pasta de curry verde, pasta de creveti, pasta de curry picant, am amestecat bine, apoi am adaugat bucatile de carne si am lasat sa se rumeneasca usor la foc iute cateva minute.

Am adaugat apoi bastonasele de morcov, putina apa si am dat focul mai incet pentru a se patrunde carnea.

Aproape de final am adaugat si bastonasele de bambus, esenta de vanilie (cativa stropi), mierea si tarhonul, iar la urma de tot am pus ceapa verde taiata rondele si am stins focul.

Orezul l-am fiert impreuna cu anasonul si cuisoarele, la o masura de orez am pus doua masuri de apa si putina sare roz de Himalaya.

Am folosit aceeasi masura atat pentru orez cat si pentru apa si am lasat la fiert intr-o craticioara cu capac pana cand orezul s-a inmuiat si apa a fost absorbita complet.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.