Briose cu piersici caramelizate

De catre   iulie 2, 2013
1 vote

marti 011marti 009 marti 006 marti 008

Daca a fost zi de piata si m-am delectat cu o inghetata facuta in casa,mi-au ramas galbenusurile de la inghetata si trebuia sa fac ceva cu ele 🙂 plus ca in piata am mai gasit si niste fructe…ciudate as spune si anume piersici altoite cu smochin…un fel de strutocamila asa… 🙂

Mi-a venit ideea bineanteles de briose ca tot sunt preferatele mele si eu ador sa le fac in feluri diferite,la fel le-am facut si pe acestea un pic diferite decat briosa clasica ca mod de preparare al aluatului ma refer.La briosa clasica eu pun toate ingredientele umede,apoi cele uscate si gata…aici am luat-o treptat 🙂

Am folosit:

5 oua

6 galbenusuri (ramase de la inghetata)

200 gr zahar tos

3 plicuri zahar vanilat

150 ml ulei

350 gr faina

8-9 linguri de lapte rece

2 plicuri praf de copt

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).

Separat am taiat bucati acele piersici altoite cu smochin si intr-o tigaie am pus zahar…la ochi asa nu foarte mult…70-80 gr l-am lasat la caramelizat putin,apoi am adaugat si fructele,am amestecat si am mai adaugat cam 60 ml vin rosu si am lasat pe foc sa scada.

La sfarsit am decorat briosele cu piersicile caramelizate .

Pofta mare!

marti 011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.